maandag 7 juni 2010

vlierbloesemsiroop II

vlierachtertuin[1]
Doe 30 tot 40 mooie bloemschermen in een pan.
Leg er plakken citroen en grapefruit op.
Giet er anderhalve liter kokend water op.
Voeg een kilo suiker, 40 gram citroenzuur en evt. twee kaneelstokjes toe.
Los al roerend de suiker op in het mengsel, laat het afkoelen en zet het drie dagen in de koelkast.
Af en toe even omroeren, tenslotte zeven en in een schone fles gieten.
uit : zoete en hartige heerlijkheden
van Gartine

2 opmerkingen:

Balsemien zei

Hoi!
In het recept noem je citroenzuur, is dat in poedervorm of kun je dat vervangen door citroensap?
Heerlijk vlierbloesemrecepten, pannenkoekjes zijn er ook zo heerlijk mee!

klarakapucine zei

Citroenzuur is een soort korrelig poeder en is te koop bij de ouderwetse drogist. Het werkt als een conserveringsmiddel. Ik denk niet dat citroensap een volwaardige vervanger is. Maar er bestaan vast recepten voor vlierbloesemsiroop waarin geen citroenzuur wordt gebruikt. Met de prosecco-rage van de laatste tijd gieten wij vaak een scheutje vlierbloesem onder in het feestelijke glas. Heerlijke binnenkomer voor disgenoten.