vrijdag 30 juli 2010

Aardbeientaartjes fase I

In aanloop naar mijn verjaardag op 1 augustus ben ik aan het bakken geslagen. Al de hele week in mijn hoofd en vandaag voor het echt. Eén van de bedenksels was een serie aardbeientaartjes . Een bakje van zoet korstdeeg, een bodempje banketbakkersroom en verse in vieren gesneden, iets gezoete, aardbeien. Er kan onderweg van alles misgaan (zie een beetje op tegen de banketbakkersroom die ik nog niet eerder heb gemaakt) maar fase 1 is gelukt ! Ik gebruikte het deegrecept voor de citroentaart. Ik rolde het uit, maakte mooie ronde plakjes met een dekseltje ergens van en vlijde ze over de kommetjes van mijn muffinvorm. Ja, óver en niet ín. ooit zag ik Jamie hetzelfde doen voor de basisbakjes van de Portugese Pasteis de Belém . Wat Jamie kan, kan ik ook en zelfs met twaalf tegelijk haha.
Hoop wel dat er iemand komt in deze komkommertijd.

4 opmerkingen:

Juf Sofie zei

waaw, wat een superidee! Iets om te onthouden... ik ben benieuwd naar het vervolg!
groetjes

klarakapucine zei

Vandaag kocht ik zakken vol zomerfruit. Aardbeien, frambozen, blauwe bessen en rode aalbesjes. De banketbakkersroom is klaar. Ik vind 'm iets te dun en te zoet en ben voornemens 'm te mengen met mascarpone. Ben nou toch al zondig bezig. Morgen de foto's van het resultaat.

THEA zei

Ik heb de banketbakkersroom altijd in poedervorm in voorraad. Is er bij jullie in de buurt geen winkel van de welkoop/boerenbond waar ze bakspullen verkopen! Daar hebben ze dat namelijk. je kunt het ook wel van Baukje kopen maar dat zijn zulke ieniemieniezakjes!!

Leuk idee die kommetjes!!

groetjes Thea

klarakapucine zei

Ja kijk, dat hebben wij nou weer niet in Amsterdam.