vrijdag 30 juli 2010

koude knolselderijsoep met krab

Ergens op deze blog is een knolselderijsoepje te vinden. Een eenvoudig doch heerlijk en feestelijk warm soepje. Het recept dat nu volgt is voor een koude knolselderijsoep.
Ik nam het van Johannes over uit het Parool en hij haalde het uit het boek Apéros van uitgeverij Terra. Voor een kleine € 15,00 te koop.
Was, schil en snijdt 1 selderijknol in stukjes. Bak de stukjes samen met 2 takjes bladselderij en een ui gaar in 2 eetlepels olijfolie. Voeg 500 ml kippenbouillon toe en 500 ml melk. Laat de soep 20 minuten heel zacht pruttelen. pureer/zeef de soep en breng op smaak. Laat de soep koud worden in de koelkast. Dien de soep op in kommen of diepe borden en garneer met een beetje krabvlees en een strooiseltje piment d'Espelette.

Geen opmerkingen: