vrijdag 18 februari 2011

chocoladetaart zonder bloem

CHOCOLADE
DESSERT TAART
choc
Smelt, au bain marie,
250 gram pure of bittere chocola samen met 125 gram roomboter
Klop 4 eidooiers en 2 hele eieren samen met 125 gram fijne suiker
tot een dik, licht en schuimig mengsel.
Klop 4 eiwitten met een snufje zout stijf.
Meng het iets afgekoelde chocolademengsel met het dooiermengsel en voeg het fijne rasp van een sinaasappel toe.
Spatel het stijfgeslagen eiwit erdoor.
Doe dit beslag in een, met bakpapier beklede, springvorm en bak in een voorverwarmde oven van 185 graden, ongeveer 45 minuten
Als de taart helemaal is afgekoeld kan de kuil die is ontstaan worden opgevuld met stijfgeslagen slagroom (met een zakje slagroomversteviger tegen het uitlopen)
tenslotte royaal cacao erover strooien.

4 opmerkingen:

Theresia zei

Deze ga ik zeker eens maken om iemand mee te verrassen. Is de avant parijs 2011 blog ook van jou?
Twee leuke blogs om van te genietn.

klarakapucine zei

Zeker proberen die taart ! Avant Parijs 2011 ben ik begonnen omdat het aantal berichten over Parijs zo talrijk werden dat ik er een aparte blog aan wilde wijden. Binnenkort zal ik een paar weken in Parijs zijn zodat ik alle belevenissen en vondsten kan omzetten in blogfeeds. Naast Beschuit en Avant is er nog de Blog Klara & Kapucine. Vaak met Amsterdamse berichten en bloemen van de zaterdagmarkt. Fijn dat ze aan je besteed zijn.

Ellen zei

Jammie chocolade, dat kan niet slecht zijn!

Theresia zei

Ik verheug me al!