zaterdag 19 februari 2011

Japanse cheesecake

Soms denk je dat je alles al een keer hebt gelezen, gezien, geproefd en dan komt er een recept voorbij (op Notcot) dat je verrast. Het recept voor een fluweelzachte Japanse cheesecake. :

250ml melk
250 gr roomkaas, in blokjes op kamertemperatuur
60 gr boter, op kamertemperatuur
6 dooiers
55 gr cake meel
20 gr maismeel
rasp van 1 citroen
6 egg whites
1/4 tsp cream of tartar
130 gr fijne suiker of witte basterd

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Doe de melk in een grote beslagkom. Plaats de kom boven een pan met borrelend water.
(De bodem van de kom mag het water niet raken.)
Doe de roomkaas erbij en roer tot hett een homogeen mengsel is geworden. Voeg dan de boter toe op dezelfde manier.
Laat dit mengsel wat afkoelen. Voeg dan de dooiers toe en roer tot een mooi mengsel. Let op dat het roomkaasmengsel niet te heet is anders krijg je roerei.
Meng het cakemeel en het maismeel. Zeef beetje bij beetje bij het roomkaas/dooiermengsel.
roer goed en vermijdt klontjes. Roer er dan de citroenrasp door. En zet apart.
Klop met een elektrische mixer de eiwitten ongeveer 3 minuten. Doe er de cream of tartar bij en mix weer. Doe er dan de suiker bij en mix tot de eiwitten stijve pieken vormen.
Spatel beetje bij beetje het eiwit door het beslag. (niet roeren het mengsel moet luchtig zijn)
Verdeel het beslag over twee vormen en zet deze in een grotere bak met heet water.
Bak ze ongeveer 50 a 60 minuten. (let heel goed op dat ze niet teveel rijzen, en zet in dat geval de oven iets lager)Wanneer een prikker er schoon uitkomt zijn de cakes klaar. Laat de cake goed afkoelen en zet 'm nog eens 3 uur in de koelkast om koud te worden.

bron :
http://en.christinesrecipes.com

Geen opmerkingen: