woensdag 2 februari 2011

koolhydraten

Wij zijn thuis even van de koolhydraten af. Dat voelt prima.
Maar ook moeilijk, moeilijk, moeilijk in een stad vol verrukkelijke broodjes.
En dan straks in Parijs de bakkers en patissiers negeren zeker. pff

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi!

Ik kijk al een tijdje regelmatig op je blog, ziet er altijd prachtig uit en aangezien ik je gewoon op mijn favorieten heb staan wilde ik ook eens een berichtje achterlaten dat ik ook "ongezien" van je berichtjes meegeniet!

Wat goed dat je helemaal geen koolhydraten eet, ik zou dat niet kunnen hoor. Wat ik wel al een tijdje doe, is 's morgens havermout of roggecrackers, tussen de middag zuurdesembrood en alleen tijdens en na het avondeten helemaal geen koolhydraten. Voel me daar super bij, en zo kan je toch blijven genieten van een lekker broodje... misschien ook wat voor jullie?

Groetjes! Sharon

klarakapucine zei

Hé Sharon,

Dank voor je reactie. Altijd leuk zo'n positief bericht van een onbekende. Zonder koolhydraten zien onze bordjes er wat anders uit en ben ik minder geïnsprireerd aan het (kook/eet) bloggen. Zal ons hapje van vanavond proberen in beeld te brengen en te beschrijven.
tot de volgende keer.

Balsemien zei

ook ik heb met belangstelling naar je koolhydraatvrije eten gekeken, i.v.m. de lijn? Hoe bevalt dat en volg je een speciaal dieet of zo of laat je 'gewoon' de koolhydraten weg?
hartelijke groet!

klarakapucine zei

De lowcarb periode is ingelast na het copieuze wintertafelen. We hebben er veel genoegen aan beleefd maar voor het algeheel welzijn doet het niks.
We doen geen ingewikkelde diëten met ingewikkelde namen van nog ingewikkelder personen die er allemaal heel rijk van worden. Nee, we raadplegen de koolhydratentabel om te checken hoeveel er in onze voorgenomen maaltaijden zitten en verder gewoon geen brood, rijst, pasta, aardappelen of suiker.

Anoniem zei

ok meiden, ter inspiratie een toppertje van ons afgelopen weekend;

8 kipkarbonades, zonder vel aanbraden in klein beetje olie.
Dan in casserole leggen. In overgebleven olie uitje fruiten, bij kip leggen. Dan een flink aantal wortels en pastinaak in grote repen (zeg maar dikke friet) er omheen leggen.

300 ml kipbouillon mengen met 2 el grove mosterd en 2 el honing, dit erover schenken en wat thijm erover strooien.

Afdekken met aluminiumfolie en minimaal 30 min. in de oven op 180gr. Ik heb het 90 min erin laten staan (heb een AGA dus die staat toch altijd te branden...) en dan is de kip zo zacht dat hij van de botten af valt.... Jammie!

Kip en wortel/pastinaak eruit vissen en in schaal doen, overgebleven vocht inkoken, evt wat indikken, deels erover, de rest ernaast, zelfs mijn kids vonden het super! (en ze haten normaal pastinaak....)

groetjes! Sharon

klarakapucine zei

't leest alvast lekker weg !