maandag 17 september 2012

geroosterde tomatensoep




Z i n    i n    e e n    p u u r ,   s i m p e l   e n   z e e r    s m a k e l ij k    s o e p j e   ?
Neem een lage ovenschaal of bakblik
Snijd een kilo rijpe tomaten doormidden. 
Snijdt twee middelgrote rode uien in stukken (niet te groot, niet te klein.)
gooi er 4 knoflooktenen met schil bij.
Doe dit alles in de ovenschaal.
Steek er een laurierblad, wat tijmtakjes en evt. maggiplant tussen.
Besprenkel met olijfolie en strooi er zeezout en versgemalen zwarte peper over.
Rooster alles in de schaal 30 minuten op zo'n 190 graden.
Check je mail, lees de krant of los een puzzel op.
Haal de groene kruiden en de knoflook na dertig minuten uit de schaal en doe een halve liter bouillon naar keuze bij het tomaten/uien mengsel. Zet nog 10 minuten terug in de oven.
Haal de schilletjes van de knoflook.
Pureer tenslotte de inhoud van de ovenschaal en de knoflook met de staafmixer. Giet de soep evt. door een zeef voor een glad resultaat.
Ik houd wel van een  zoetje in de soep en dus deed ik er een paar druppels gembersiroop door. D'r kan natuurlijk ook een kloddertje van het één en ander door.

2 opmerkingen:

Balsemien zei

Oh wat leuk dit recept, ik zal je morgen een berg tomaten laten zien, dus dat soepje komt heerlijk van pas!

klarakapucine zei

Jaaaa, oogsttijd. Lijkt me heerlijk om je eigen tomaten te mogen plukken.
D'r kan veel mee gelukkig.
U