donderdag 18 juli 2013

Griekse rijstsalade met druivenblad, krenten en dille

En dan lees je een recept en al lezende weet je dat het klopt. Je kunt het bij wijze van spreken proeven terwijl je leest. Gisteren kocht ik de Delicious van augustus, las het volgende recept en maakte het vandaag.

afgekoelde gekookte basmatirijst ( 100 gram in droge vorm)
6 eetlepels krenten (10 minuten geweekt in heet water)
2 komkommers, geschild, pitjes eruit en in halve maantjes gesneden
75 gram in stukjes gesneden, ingelegde wijnbladeren uit blik.

vinaigrette van sap van 1 citroen, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels zonnebloemolie, 30 gram verse kleingesneden dille 2 teentjes geperste of kleingesneden knoflook.

150 gram gepelde, licht geroosterde walnoten of geroosterde pijnboompitjes.


75 gram verse feta om eroverheen te kruimelen.
Meng in een grote schaal rijst, komkommer, krenten en wijnblad met de vinaigrette.
Leg deze salade op een mooie schaal en bestrooi met de walnoten of pijnboompitjes en de verkruimelde feta.

nb : inmiddels hoor ik van alle kanten dat het recept navolging vindt. En dat het zonder het wijnblad (vaak te stug van structuur) ook heel lekker is. (eigenlijk lekkerder)

3 opmerkingen:

Balsemien zei

Had ook de nieuwe Delicious. en heb erin zitten bladeren. Wat ik me afvraag is of je wijnbladeren van je eigen struiken kunt gebruiken?

klarakapucine zei

Ja, je kunt de bladeren 6 - 8 minuten koken in ruim gezouten water en dan uit laten lekken. (stond in de delicious bij het *)
Het was echt meer dan lekker.

Balsemien zei

Heb inmiddels het recept ook bekeken en ga het vanavond maken met eigen druivenbladeren...