zaterdag 2 mei 2009

1000 en 1 nacht dessert

Rudolf van Veen, de voormalige " Life&Cooking-kok" reist tegenwoordig de wereld af op zoek naar mooie gerechten en inspiratie. Het nu volgende recept vond ik inspirerend genoeg om onder de aandacht te brengen.
dadel-sinaasappelbavarois (zie recept)
250 g dadels
2 sinaasappels
2 granaatappels
500 g Arabische koekjes
½ cake
100 g gepelde pistachenoten
500 ml slagroom
1 l Turkse of Griekse yoghurt
150 ml grenadinesiroop
1 bosje munt
Dadel-sinaasappelbavarois
250 g dadels
350 ml vers geperst sinaasappelsap
100 g honing
6 blaadjes gelatine
600 ml slagroom

Maak de bavarois (zie onder). Halveer en ontpit de dadels. Schil de sinaasappels en snijd ze in plakjes. Pel de granaatappels en haal het vruchtvlees eruit. Verkruimel de koekjes en snijd de cake in blokjes. Hak de pistachenoten fijn. Klop de slagroom stijf. Maak in een mooie glazen schaal of vaas lagen van alle ingrediënten.
Bereidingswijze baverois
Ontpit de dadels en doe ze in de blender. Voeg het sinaasappelsap en de honing toe en mix het fijn. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water. Knijp de gelatine uit en verwarm de geweekte gelatine. Roer de opgeloste gelatine door het sinaasappelmengsel. Klop de slagroom lobbig en spatel het door het sinaasappelmengsel. Laat de bavarois opstijven in de koelkast.

Geen opmerkingen: