zaterdag 16 mei 2009

tuinboontjes

In de diepvries liggen nog een paar heerlijke lamsbiefstukjes. Daarbij komt er vanavond risotto met tuinboontjes, munt en peterselie op het lentebord.
fruit een gesnipperde ui, knoflookteentje en selderijstengel in een scheutje olijfolie glazig.
voeg 100 gram arboriorijst toe en schep het even om met de groenten. voeg een scheut droge vermouth of nouilly prat toe. Doe er de gedopte tuinboontjes bij (een pond ongedopt) en giet dan in gedeeltes kippenbouillon toe. Blijf erbij en voeg, zodra de rijst erom vraagt weer een scheut bouillon toe. Begin na ruim een kwartier met proeven van de rijst om te zien of deze gaar is.
Tot slot ging er door deze rijst royaal fijngeneden platte peterselie, en munt en de geraspte schil van een halve citroen.
Aan tafel nog wat parmezaanse kaas en een uitgeknepen partje citroen erover.

Geen opmerkingen: