maandag 13 juli 2009

gepofte knofpasta

Dit recept hoefde ik alleen maar te lezen om te weten hoe het smaakt. Ik heb het nog niet gemaakt maar het klopt aan alle kanten. Neem dat maar van mij aan. Komt ie...................

Ingrediënten

1 bol knoflook
20 blaadjes salie
4 el olijfolie
200 g gedroogde ham
200 g spaghetti
20 zwarte olijven
10 cherrytomaatjes
1/2 dl witte wijn
75 g rucola
75 g grofgeraspte parmezaanse kaas

Bereiden

Zet de knoflookbol 40 minuten in de oven op 220 ºC.
Leg de gedroogde ham op de ovenplaat met bakpapier en voeg de saliebaadjes toe met wat olie. Laat het de laatste 10 minuten in de oven mee garen.
Kook de spaghetti.
Knijp de gepofte knoflook uit de schil en bak deze samen met de olijven en cherrytomaatjes in een pan. Voeg de gekookte spaghetti en witte wijn toe. Breng op smaak en met peper en zout.
Meng de gedroogde ham direct uit de oven door de rucola. Voeg een beetje vocht van de spaghetti toe. Doe het rucola-hammengsel op een bord en leg de spaghetti er bovenop. Maak het gerecht af met Parmezaanse kaas.

1 opmerking:

Laura zei

Hello,

I have a travel blog and I would like to make link exchange with your website. If it is alright please send me your link you want to add together with a short description.
I am looking forward to hearing from you.

Best regards,
Laura Stanescu
travel.smart-guide.net webmaster
E-mail: lauratravel@smart-guide.net