zaterdag 26 september 2009

NUTELLA-TAART

voor de taart
6 grote eieren, gesplitst
snuf zout
125 gram ongezouten roomboter
400 gram nutella
1 eetlepel frangelico, rum of water
100 gram gemalen hazelnoten
100 gram pure chocolade
een springvorm van 23 cm, ingevet en bekleed met bakpapier
voor het glazuur
100 gram hazelnoten
125 ml slagroom
1 eetlepel frangelico
125 gram pure chocolade

1.
verwarm de oven voor op 180 graden
2.
Sla de eiwitten stijf met wat zout.
Meng de nutella en de boter in een andere kom, doe daar de frangelico o.i.d. bij, de eidooiers en de gemalen hazelnoten. Vouw de afgekoelde, gesmolten chocolade door dit mengsel.
Maak het wat dunner met een lepel eiwit.
Vouw dan voorzichtig de rest van het eiwit in drie porties erdoor.Doe het in de springvorm en bak ongeveer 40 minuten. Laat de taart afkoelen.
3.
Smelt in pan met dikke bodem de fijngehakte chocolade met de room en de likeur(of water) en verwarm zachtjes. neem de pan van het vuur als de chocola is gesmolten en de goede dikte heeft om over de taart te smeren. Strooi er tot slot lichtgeroosterde hazelnoten op.

Geen opmerkingen: