dinsdag 29 juni 2010

Viennoiserie

Viennoiserie is afgeleid van Viennois (Weens, uit Wenen), waarbij men vermoedt dat de croissant aan de basis zou liggen. Marie-Antoinette, (1755–1793), echtgenote van koning Lodewijk XVI introduceerde het broodje in Frankrijk. Ze was de dochter van het Oostenrijkse keizerspaar Frans I en Maria Theresia.
Ze zijn niet of met moeite te weerstaan,
De broodjes uit de serie Viennoiserie. Bladerdeeg is de basis van de croissant en de afgeleiden daarvan: pain aux raisins, pain au chocolat, pain aux amandes. Je ziet ze in gedachten op een bordje liggen naast je ochtendkoffie.
Vanaf zaterdag kom ik ze elke dag tegen bij de franse bakker.
Sterk zijn, kijken mag, aankomen niet en opeten al helemaal niet. Misschien eentje dan.

1 opmerking:

Caroline Brouwer zei

Fijne vakantie, en ik zou er maar van genieten! In Frankrijk zijn ze het lekkerst.
groeten, Caroline