dinsdag 26 oktober 2010

clafoutis

500 gram kersen, met of zonder pit of ander fruit, peer/pruimen/abrikozen/perziken/bramen
4 eieren
100 gram fijne kristalsuiker + extra om te bestrooien
60 gram bloem, gezeefd
175 ml melk
100 ml slagroom
een klont roomboter
verder: een grote quichevorm (30 cm), ingevet met boter

Verwarm de oven op 200 graden.
Ontdoe de kersen van hun steeltjes, was ze en strooi ze uit over de bodem van de taartvorm.
Doe de eieren, samen met de suiker en een snuf zout in een kom en klop met een garde of mixer luchtig. Meng er de bloem door en daarna, al kloppend, de melk en slagroom.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de kersen. Leg er vlokjes roomboter op en bak de clafoutis in ongeveer 25 minuten gaar in de oven.
Bestrooi hem direct uit de oven met nog wat suiker, en eet hem niet gloeiendheet maar wel warm. Een klodder creme fraiche smaakt er heerlijk bij.
Tip: De clafoutis wordt extra rijk van smaak wanneer je samen met de melk en slagroom nog een eetlepel Marc de Bourgogne, kirsch of grappa toevoegt.

Geen opmerkingen: