vrijdag 8 oktober 2010

gnocchi met stoofvlees

In de bekende blauwe creuset ging een stuk gerookt spek in dikke plakjes. Na het uitbakken, het spek even uit de pan nemen en apart houden. Toen een dikke riblap in dobbelstenen (gewenteld in bloem met zout, peper en tijm) bij het bakvet. Even in porties rondom bruin bakken. Daarna twee flinke uien in stukjes erbij en twee flinke knoflooktenen (fijngehakt). Spek er weer bij. Goed door elkaar scheppen en dan rode wijn erbij tot het vlees net onder staat. Op zacht vuur een uur of twee, drie weinig of geen aandacht geven. Zo wordt het vanzelf heerlijk draadjesvlees.

Er ging een heel pak gnocchi in het kokende water met zout. Als ze boven drijven zijn ze klaar. tenminste. ......Ik liet ze uitlekken en gaf ze nog een knapperig korstje in de koekenpan. Samen met het stoofvlees en wat parmezaanse kaas een heerlijk oktobermaal.

Geen opmerkingen: