zaterdag 23 oktober 2010

Gerard Doustraat Culinaria

Op weg naar het afleveradres van de twee trouwtaarten liep ik door de Gerard Doustraat, achter de Albert Cuyp markt. Een straat met ruime aandacht voor eetwinkels. Don Mimmo, een kleine winkel met een bescheiden aanbod van Italiaanse kwaliteitsproducten waaronder verschillende pasta's in een mooie verpakking, balsamico azijn op verschillende houtsoorten gerijpt en natuurlijk mooie Italiaanse wijnen.
Een stukje verder zit
De Sperwer. Ik had er al veel over gehoord maar kwam de winkel nu toevallig tegen. Een Kookboekenwinkel met een uitgebreid aanbod aan fijne boeken voor de liefhebber. In de winkel kun je een trap af naar een mooie grote keukenruimte waar gekookt wordt voor any occasion.
Pal naast De Sperwer zit
Carlo di Luca. Voor koffie ( veelbelovend espressoapparaat), ontbijt, lunch, catering en diner op afspraak.

3 opmerkingen:

ZoutHout zei

Wat leuk dat ik hier even op jouw heerlijke blog terecht kom! Ik zie al een paar dingen die ik zeker eens ga proberen.

lieve groet

klarakapucine zei

Ha, welkom nya läsare. Nee, ik spreek geen Zweeds. Heb 't even opgezocht. Ook leuk om die van jou te bekijken. Zullen we doen wie het eerst in het Kapiteinshuis woont?

fijne söndag

zoen zei

Hej wat leuk een blog met allerlei verwijzingen naar winkels en plekken in Amsterdam. Ben hier met man en kinders ruim twee jaar geleden neergestreken en er valt nog veel te ontdekken in de stad. De kookboeken winkel fietste ik onlangs, langs. Volgende keer stap ik maar eens af daar. Groet, Anneke