dinsdag 22 juli 2008

cantuccini

Vandaag liep ik weer eens tegen die heerlijke cantuccini aan. Je kunt natuurlijk zo'n beeldige Italiaanse zak kopen of cadeau geven/krijgen maar waarom niet zelf bakken? Vers en veel meer koekjes voor minder geld. Inplaats van amandelen zou je ook pistache-, hazel-, of walnoten kunnen gebruiken. Ze zijn er ook in een chocoversie met hazelnoten. Het volgende recept komt van Lien
60 g zachte boter
250 g fijne kristalsuiker
2 eieren
rasp van 1 citroen en/of sinaasappel
400 g bloem
1,5 tl bakpoeder snufje zout
150 g amandelen met vlies
3 el Vin Santo of likeur naar keuze
Verwarm de oven voor op 180 ºC.Roer de boter met de suiker zacht en romig. Mix de eieren en de citroenrasp erdoor. Meng de gezeefde bloem, bakpoeder en snufje zout erdoor. En tot slot de Vin Santo en de amandelen erdoor.
Maak van het deeg 2 of 3 lange worsten van ongeveer 3 cm hoog en 5 cm breed. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat zo´n 8 cm van elkaar af. Bak ze ± 25 minuten tot ze goudgeel zijn, maar toch nog een beetje zacht.
Haal ze uit de oven en leg ze op een snijplank (voorzichtig ze zijn nu breekbaar!) en snijd ze met een scherp mes in schuine plakjes van ongeveer 2 cm dik. Werk voorzichtig.Leg ze op de snijkant op de bakplaat en bak ze nog ± 10 min, zodat ze verder drogen.

1 opmerking:

Lien zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.