zondag 24 augustus 2008

menu zaterdag 23 augustus

De laatste dag van de olympische spelen in Peking, de halve finale van BBC's "Last Choir Standing" en het jaarlijkse Prinsengrachtconcert. Genoeg afleiding maar ik zat aan tafel met Sascha, Conny, Hans, Reinout en Emma.
M E N U
gerookte amandelen, olijven, makreelrillette, verse geitenkaas
*
groene salade met walnoten en blue d'Auvergne
(vinaigrette met notenolie)
*
kip met een dragon/tomaten/roomsaus
aardappeltjes uit de oven
haricots verts
*
mousse au chocolat met cognac.
thee met gavottes
Het recept van de kip komt van Sophie de Kerchove
"Ik heb een paar jaar met mijn ouders in het zuiden van Frankrijk gewoond en onze "gardien" Laurent was een echte cordon bleu. Hij ligt ongetwijfeld aan de basis van mijn passie voor de mediterrane keuken. Dit gerechtje heb ik van hem geleerd, het is eenvoudig en overheerlijk!!"

Benodigdheden
- een kip in parten gesneden- 2 middelgrote witte ajuinen - 6 vleestomaten- een bosje verse dragon (een 20-tal takjes)- een groot glas noilly Prat (een heerlijke vermout, kan je vinden in elk grootwarenhuis)- zout en peper - olijfolie - platte peterselie (of onze krulpeterselie)- 25 dl room (naar eigen keuze, volle of lichte room)
Bereidingswijze
Bak de kip af in olijfolie tot ze mooi bruin is. Kruid met peper en zout. Snij de ajuinen in kleine blokjes en voeg ze bij de kip, af en toe omroeren om te voorkomen dat ze aanbakken. Dompel de tomaten eventjes onder in kokend water om ze te ontvellen. In stukken snijden en ontpitten. De tomaten bij de kip voegen en overgieten met de noilly Prat. De dragon fijnsnijden en 2/3 bij de kip voegen. Deksel op de pot en laten garen op een zacht vuurtje, af en toe eens omroeren. Als de kip gaar is (de tijd hiervoor hangt af van de grootte van de stukken) de room erbij voegen en de platte fijngesneden peterselie en de rest van de dragon erover strooien.

Geen opmerkingen: