woensdag 6 augustus 2008

rijstsalade

Een recept uit één van mijn eerste kookboeken. Het belooft een warme dag te worden vandaag.
Een mooie gelegenheid voor een Barbecue. Het verzoek om een salade mee te nemen beantwoord ik met deze rijstsalade.

2 stengels bleekselderij, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
1 rode en 1 groene paprika, ook in stukjes
2 kleine blikjes maiskorrels, uitgelekt
een handvol haricots verts, al dente gekookt en gehalveerd
200 - 250 gram gekookte witte rijst.

voor de dressing
1 eetlepel franse mosterd
2 eetlepels gekookt water
150 ml zonnebloemolie, evt. een scheutje vervangen door noten- of olijfolie
versgemalen peper.

groene kruiden als bieslook en/of peterselie.

Meng de kleingesneden groenten en de maïs met de afgekoelde gekookte rijst.
Meng er zorgvuldig de dressing door en laat het door en door afkoelen in de koelkast.Voor het opdienen groene kruiden erover strooien.

Geen opmerkingen: