zaterdag 16 augustus 2008

quiche met geitenkaas en gekaramelliseerde rode ui

Gisteravond maakte ik een korstdeegje van 150 gram bloem, 100 gram boter 1 1/2 eetlepel ijswater, wat zout en gedroogde tijm. Deze deegbal logeerde vannacht in de koelkast.Daarna sneed ik drie rode uien in smalle partjes, bakte ze zachtjes in de olijfolie strooide er wat rietsuiker over en tot slot een scheutje balsamicoazijn. Dit sudderde nog een minuut of tien.
Vanochtend haalde ik het deeg uit de koelkast om op temperatuur te komen. Na de markt werd het uitgerold en in een quichevorm gedaan. Op de bodem wat paneermeel en gemalen parmezaan. Daarna de zoete uien en een verbrokkeld stuk geitenkaas. Tot slot drie losgeklopte eieren met een flinke lepel creme fraiche. De taart stond ruim een half uur in een oven van 190 graden.

Geen opmerkingen: