maandag 27 oktober 2008

zalmkoekjes met sauce tartare

Gaar 250 gram verse zalm in de magnetron. Ongeveer 2 a 3 minuten. (blijf er even bij, de zalm mag niet te gaar. Snijd een handvol bladpeterselie en een handvol verse dille fijn. Snijd een halve ui ragfijn. Kook 4 grote aardappelen gaar en prak deze fijn. Doe de zalm, de kruiden, de ui, de geprakte aardappel, een doosje gerookte zalmsnippers, 1 ei, peper en zout in een grote kom en meng dit tot een stevige massa.
Schep met een ijslepel bolletjes van dit mengsel en vorm er een platte koekjes van. Laat deze koekjes koelen en steviger worden. Haal ze een voor een door de bloem, losgeklopt ei en tenslotte paneermeel. Bak ze in de olie goudbruin aan beide zijden. Verslavend lekker. Zeker met sauce tartare

BENODIGDHEDEN:
1/4 liter mayonaise (1/2 pot)
1/2 - 1 theelepel mosterd (uit een potje)
1 (koud) hardgekookt ei, fijngeprakt
1 flinke augurk (circa 50 - 60 gram)
1 eetlepel kappertjes (uit een potje)*
1 volle eetlepel fijngesneden verse dragon*
1 volle eetlepel fijngesneden peterselie
1 volle eetlepel zeer fijn gesnipperde ui of
2 volle eetlepels fijngesneden bieslook

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en koel de saus in de koelkast.

Geen opmerkingen: