vrijdag 6 juli 2012

kersen clafoutis

Al een paar weken lachen de kersen je tegemoet. Je kunt ze natuurlijk zo eten maar,  een beetje in gedachten op het rustieke platteland van Frankrijk, ging ik vandaag voor de klassieke kersen clafoutis uit de Limousin. Ik kocht er zelfs een kersenontpitter voor.
Hoewel de franse huisvrouwen zich meestal de moeite van het ontpitten besparen zodat het eten ervan een sportieve aangelegenheid wordt.

M i x een licht en schuimig mengsel van twee eieren, een extra dooier en 125 gram fijne suiker. Giet er een in een straaltje 75 gram gesmolten roomboter bij en meng goed. Dan nog 75 gram gezeefde bloem erbij en twee-en-een-halve deciliter volle melk. Giet dit beslag in een ingevette, stenen quichevorm, over een pond (ontpitte lekker zoete donkere kersen) Bak ongeveer 40 minuten. Ik zette de heteluchtoven op 180 graden.


Geen opmerkingen: