· 4
eetlepels zonnebloemolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
·
1 kilo
zoete uien, in ringen
·
2 appels, in stukjes
·
250
gram suiker
·
3
deciliter witte wijnazijn
·
1
theelepel kerriepoeder
·
2 theelepels gemberpoeder
·
2
theelepels kaneel
·
zout
·
vers gemalen peper
·
250 gram
gewelde rozijnen
Verhit in een braadpan de zonnebloemolie en fruit hierin de knoflook
Voeg de uien en appels toe en bak die ca. 20 minuten op laag vuur.
Roer er de suiker, wijnazijn, kerriepoeder, gemberpoeder, kaneel, zout en versgemalen peper door en laat ca. 20 minuten tot een dikke massa inkoken.
Roer er de rozijnen door en laat nog 5 minuten koken.
Schep de chutney in 3 brandschone potjes, leg bovenop een nat stukje plasticfolie, draai de deksels erop en zet de potjes 10 minuten op hun kop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten