dinsdag 17 september 2013

Uienchutney

In aanloop naar de proefperiode, in de maand oktober, van huiskamer-lunchrestaurant N O E N, maakte ik vandaag uienchutney die,  zoals men weet, een tijdje moet staan om lekkerder te worden. Met de hoeveelheid van onderstaand recept kon ik 2 potjes van 220 ml vullen plus nog 3 van 130 ml.



·                             4 eetlepels zonnebloemolie
          3 teentjes knoflook, fijngehakt
·         1 kilo zoete uien, in ringen
·         appels, in stukjes
·         250 gram suiker
·         3 deciliter witte wijnazijn  
·         1 theelepel kerriepoeder
·         2 theelepels gemberpoeder
·         2 theelepels kaneel
·         zout
·         vers gemalen peper
·         250 gram gewelde rozijnen


Verhit in een braadpan de zonnebloemolie en fruit hierin de knoflook
Voeg de uien en appels toe en bak die ca. 20 minuten op laag vuur.
Roer er de suiker, wijnazijn, kerriepoeder, gemberpoeder, kaneel, zout en versgemalen peper door en laat ca. 20 minuten tot een dikke massa inkoken.
Roer er de rozijnen door en laat nog 5 minuten koken.
Schep de chutney in 3 brandschone potjes, leg bovenop een nat stukje plasticfolie, draai de deksels erop en zet de potjes 10 minuten op hun kop.

Geen opmerkingen: