zaterdag 9 augustus 2008

lekker gezond bordje

Dit is mijn avondmaaltijdbord van vandaag zaterdag 9 augustus.
Op de Lindengrachtmarkt kocht ik 2 abnormaal grote kroppen sla, mooie trostomaten en bladpeterselie. Bij het Spaanse Hollandaluz op de Haarlemmerstraat een ons Serranoham. Liever nog had ik pata negra maar die was € 9,00 per ons. Niet goed voor de spijsvertering.
Voor de sla een vinaigrette van een eetlepel ciderazijn
een theelepel dijon mosterd
een theelepel gembersiroop
een eetlepel walnotenolie en
twee eetlepels zonnebloemolie
De tomaten gingen a la provenc
e in de oven
Tomaten overlangs halveren, pitjes eruit scheppen. Op de kop even laten rusten zodat het meeste vocht eruit loopt. Mengsel maken van een bosje fijngehakte bladpeterselie,twee knoflooktenen fijngehakt,wat geraspte citroenschil en eventueel gemengde provencaalse kruiden.
Leg de tomaathelften in een ovenvaste schaal.
Bestrooi met wat fijne suiker, gemalen zeezout en gemalen zwarte peper.
Vul de holletjes in de tomaten met het peterseliemengsel en druppel wat olijfolie erover.
20 á 25 minuten in een hete oven van 200 graden laten garen.
Mijn schoonmoeder maakte deze tomaten met een knapperig gebakken broodkruimkapje. Ook lekker.

1 opmerking:

siagrafica zei

Het ziet er werkelijk heerlijk uit. Dit is zeker een recept om een keer uit te proberen!