maandag 17 november 2008

lavendelijs

Hulpmiddelen:
Evt. ijsmachine (is niet noodzakelijk)
Ingrediënten
5 eidooiers / 100 gram fijne kristalsuiker / 200 ml volle melk / 200 ml slagroom / 50 gram honing / 1 theelepel maizena / 5 takjes met lavendelbloemen
Bereidingswijze
Verhit de melk met de lavendelbloemetjes tot lauwwarm en laat dit 10 tot 15 minuten trekken. Meng de honing en de slagroom. Roer de eidooiers, maizena en de suiker tot een romig geheel. Zeef de melk, verwarm het opnieuw, giet het op het dooiermengsel en verhit het geheel. Blijf goed roeren. Als het is ingedikt worden slagroom en honing toegevoegd. Laat het mengsel bevriezen in de diepvries of ijsmachine. Bij bevriezing in de diepvries regelmatig even doorroeren.
NB
Bij navraag bleek het op PONT 13 te gaan om ijs met citroengras ook wel sereh. In het bovenstaande recept zou ik de lavendel vervangen door twee gekneusde sereh stengels. Op de blog van Lien staat ook een leuk recept van kokos/sereh ijs.

Geen opmerkingen: