zaterdag 15 november 2008

wintercake

Vandaag een wintercake voor Jelle en Sanne. Zoon en dochter van mijn, veel te vroeg overleden, vriendin Geja. Maandag is het alweer twee jaar geleden dat ze ons verliet. In elk geval tweemaal per jaar komen we met familie en vrienden bij elkaar om het graf te verzorgen en bij elkaar te zijn. Morgen is het weer zo'n dag en neem ik een wintercake mee.

Een pak mix voor fijne cake (Koopmans)
150 gram boter
4 middelgrote eieren( ik nam grote)
een flinke eetlepel griekse yoghurt
100 gram gewelde rozijnen (evt. in rum of cognac)
200 gram gemalen hazelnoten (grootste deel fijngemalen, klein deel grof)
1 appel in dunne plakjes geschaafd en nog even iets fijner gehakt met een mes.

Mix, boter, eieren, yoghurt en fijngemalen hazelnoten tot een een mooi beslag draaien in de keukenmachine.
Dan de groffer gehakte hazelnoten, de rozijnen en de appel erdoor scheppen.
In een cake of tulbandvorm doen en 60 a 70 minuten bakken op 160C graden.

Geen opmerkingen: