donderdag 22 januari 2009

chai thee

De ingrediënten Indiase Chai
Voor 2 grote koppen:
250 ml water
1 cm gemberwortel (ongeveer 4 gram)
1 theelepel anijszaad
1 theelepel venkelzaad
1 kruidnagel
halve theelepel kardemonpoeder of twee kardemon peulen
1 peperkorrel (optioneel)
1 theelepel losse thee / 1 zakje
250 ml melk
Je kan er ook nog een halve theelepel kaneel of suiker in doen.

Bereidingswijze Indiase Chai
Kook het water.Schil het stukje gemberwortel, snijd deze in kleine stukjes en doe deze in het water.Doe alle overige kruiden en specerijen er bij.Laat dit even koken (1 minuut). Voeg dan de thee toe. Losse thee kan er los in. Zit de thee in een zakje dompel dan het zakje heen en weer totdat de thee een goede kleur heeft. (Haal de thee niet uit het zakje, thee in zakjes bestaat namelijk voor een groot gedeelte uit gruis).Voeg nu de melk toe, even laten koken en het is klaar. Schenk de Chai door een vergiet in het kopje.

Geen opmerkingen: