vrijdag 23 april 2010

broccoli nagelkaas quiche

broccoli 014
We zijn hier niet echt van de broccoli. Niet vies, maar ook niet yummie. Ik weet echter dat het supergezond is en dus moet er af en toe iets mee. Ergens uit een hoekje van mijn brein kwam ineens een broccoli quiche voorbij met o.a. friese nagelkaas. Dat vond ik wel stoer voor vandaag.
De bodem :
Maak een deeg van 150 gram bloem, beetje zout en peper, 100 gram roomboter en, jawel, een theelepel poedersuiker en een eetlepel ijswater. eerst het droge spul en de boter tot een kruimelig mengsel wrijven en dan met het koude water snel een deegbal maken.
De broccoli met koud water water opzetten, kort laten koken en van het vuur nog even laten staan. De groente moet nog wel stevig zijn.
De quiche vulling maken van vier eieren, 100 ml room, 100 gram geraspte kaas (één deel gewoon en één deel friese nagelkaas) wat peper en wat zout.
Bekleed de bodem van de (aardewerk) quichevorm met bakpapier. rol het deeg uit tot het de quichevorm kan bedekken. Verdeel de broccoli in kleine roosjes over de bodem (evt. wat paneermeel op de bodem strooien) schenk het eimengsel erover en bak in een oven van 180 graden


p.s. hij was heerlijk van smaak maar de volgende keer zou ik eerst het eimengsel en de broccoli mengen voordat het in de vorm gaat. De broccoli heeft de neiging snel te droog en bruin te worden.

2 opmerkingen:

Elf zei

Ga ik ook een keer proberen. Ik maak quiche altijd met spekplakjes (quiche Loraine), maar met Broccoli lijkt me ook smakelijk.

Klary Koopmans zei

je moet broccoli een keer roosteren! elke broccoli hater gaat om... roosjes in plakjes snijden, omscheppen met olie en zout, half uurtje op 190 C, beetje balsamico erover. Heerlijk.