maandag 26 april 2010

pasta piselli


Dit ziet eruit als een stilleven van ingredienten voor een keuken en vooral de portemonnaie van een student. En dat is precies wat het is. Mijn dochter en ik hebben het helemaal ontdekt en zijn dol op pasta piselli.Voor 2 personen:
Kook de pasta (Gigli vinden wij leuk) volgens de aanwijzing op de verpakking.
Fruit stukjes ui en knoflook in wat olijfolie doe er de tomaat in stukjes bij, een klein blikje mini-erwtjes. (Niet chique gaan doen met grote verse erwten. Die zijn lang zo lekker niet in dit gerecht. Dan een theelepel sambal manis erbij en tenslotte de uitgelekte gekookte pasta erdoor mengen. Parmezaanse ofzo erover. Echt heeeerlijk.

2 opmerkingen:

Lisette zei

Héérlijk kook-blog, complimenti!

De pasta piselli zoals ik hem tijdens mijn twee-jaar-in-Milaan voorgeschoteld kreeg:

penne
knoflook
olijfolie
rode ui
veel kerriepoeder
saffraan opgelost in kookwater van de pasta
véél parmezaanse kaas voor de finishing touch

Ben benieuwd wat je daarvan zou vinden...

Lisette zei

...Dom dom dom...en natuurlijk een pot doperwtjes...maar niet uit blik!