donderdag 6 mei 2010

paninilinguini al lemone, semi freddo straciatella met bitterkoekjes en water met een heel mooi
strijklichtje bij Panini
500 gram linguini of een andere pasta50 gram boter 50 gram gemalen Grana Padano kaas200 ml kookroom of lichte room1 eetlepel geraspte citroenschil het sap van 1 citroen3 eetlepels verse kruiden, dit kan een mix zijn peterselie, salie, rozemarijn, jonge uitjes basilicum of wat er voorhanden iszout en peper geroosterde pijnboompitten
Linguini met citroen en kruiden. Dit eenvoudige recept voor pasta, afkomstig uit het zuiden waar de citroenen langs de straat voor het oprapen liggen, is zo simpel te maken en zo heerlijk, dat iedereen hiermee een succesvolle maaltijd op tafel kan zetten.

Liguine al limoneBreng een grote pan water met zout aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta 'al dente' volgens de informatie op de verpakking.Intussen smelt je de boter in een bakpan en laat daarna even afkoelen. Voeg de citroenschil, de kruiden, de room en zout en peper naar smaak toe aan de gesmolten boter en roer tot het goed vermengd is. Zet de pan terug op het vuur en laat de sausenigszins inkoken. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend langzaan het citroensap toe.Roer de saus voorzichtig door de pasta en strooi tenslotte wat kaas,vers gemalen peper en een restje achtergehouden verse kruiden en de pijnboompitten over de pasta als garnering.Het restant van de kaasapart op tafel zetten.

Geen opmerkingen: