vrijdag 7 mei 2010

volkskrantrecept 7 mei


Dit recept van gevulde pasta met citroensaus leest als een lekker hapje en moet dus even worden vastgelegd. Komt ie.
Rasp de schil van een halve grote biologische citroen en pers het sap eruit. Verwarm sap en rasp samen met 75 gram boter. (niet te heet laten worden) Zeef het mengsel en maak op smaak met nog wat citroensap en zout.

Kook 175 gram neutraal gevulde pasta bv met ricotta.
Roerbak 500 gram, grofgehakte, spinazie met 1 teentje knoflook en laat uitlekken in een vergiet.
Maak op smaak met zout en peper.
Meng de pasta met de citroensaus en eventueel 100 gram garnalen.
Verdeel over warme borden, drapeer de spinazie er omheen en Bestrooi met parmezaanse kaas.

n.b. inmiddels hebben we het citroensausje uitgeprobeerd bij gewone, ongevulde, pasta. Er ging nog een flinke hand versgesneden basilicum doorheen en geraspte pecorino.
Verslavend lekker !

Geen opmerkingen: