dinsdag 4 mei 2010

pastasalade

Vier grote, volle handen pasta. (op de foto, half gigli/half farfalle). Pasta koken in flink zout water en iets laten afkoelen. Intussen een sausje maken van een eetlepel goede (liefst zelfgemaakte) pesto, een eetlepel citroensap en een scheut olijfolie. Twee tomaten in kleine blokjes snijden en bij de saus doen.
Een courgette en een aubergine in blokjes snijden en in wat olijfolie gaar bakken. drie paprika's (evt combi van kleuren) en wat kleine franse sjalotten op de bakplaat een half uurtje roosteren op 200 graden in de oven.
De inhoud van de oven pellen en kleinsnijden en met alle andere ingrediënten mengen. Tot slot wat parmezaanse kaas flinters erdoor of verkruimelde fêta.
Er zou ook nog een zak rucola door kunnen en wat geroosterde pijnboompitten. Net zoals de pet staat of er spullen in voorraad zijn. Bon appetit !

Geen opmerkingen: