dinsdag 11 mei 2010

zonnig balletje

In de koelkast een bakje met ruim 300 gram rundergehakt, in een zakje, een bosje verse tijm en een bosje rozemarijn. In de vensterbank een groene bos frisse peterselie. Mmmmm......................Ik denk zon, ik denk Provence. Het worden Provencaalse gehaktballetjes.

In de keukenmachine gingen een wit broodje (100 gram)(zgn Parisienne, mag ook ciabatta) in stukjes. deze werden tot kruim gemalen. Erbij gingen : twee knoflooktenen/1 rode ui in stukjes/flinke hand met platte peterselieblaadjes/de fijngehakte blaadjes van 1 tak rozemarijn/de geriste tijmblaadjes(ong. 1 eetlepel) en rasp van 1 citroen. Dit werd gemalen tot een homogeen mengsel. Het gehakt ging in een kom, peper en zout erover, ei erbij en het brood-kruidenmengsel. (een theelepel mosterd vergat ik jammerlijk) Na het kneden werden er kleine balletjes van gedraaid, bruin gebakken in olijfolie met een klontje boter. Daarna gingen ze, zonder vet, in een ander pannetje waarin net een blik tomatenstukjes was geleegd. Het ruikt hier heerlijk. Ik sta nu op om er één te proeven.

3 opmerkingen:

Caroline Brouwer zei

hmm, klinkt lekker en eet je dat dan met pasta?

klarakapucine zei

Met pasta, met rijst, met couscous,met aardappeltjes uit de oven, met sla, met ratatouille, met brood. Hangt van het moment af en van de stemming. Bon appetit !

balsemien zei

Mmmm, mijn DH maakt de gehaktballetjes bijna op dezelfde manier, maar dan met lamsgehakt...