zaterdag 6 augustus 2011

Witlofsalade met peer en roquefort

Simon Hopkinson is op vrijdagavond te zien bij de BBC met een kookprogramma waarin recepten voorbijkomen die goed te doen zijn. Gisteren maakte hij onder andere een salade met roquefort waar ik onmiddelijk zin in kreeg. Het gaat er van komen maar een rijpe peer is hard to get.
Ingrediënten
2-3 rode en witte witlof, uiteinden eraf snijden, in blaadjes verdelen en 10 minuten in ijskoud water opfrissen.
Daarna droogmaken in de slacentrifuge.
1 grote rijpe handpeer,
125 gram roquefortkaas,
beetje citroensap
2-3 eetlepels walnootolie
versgemalen peper
Bereiding
Schik de witlofblaadjes op een mooi bord met de holle kant boven
Verdeel dunne plakjes peer over de witlof en druppel er wat citroensap over.
Verkruimel de roquefortkaas over de salade.
Giet er tenslotte walnootolie over en bestrooi met versgemalen peper.

Geen opmerkingen: