maandag 27 augustus 2007

cheesecake met frambozen

Zoals zovele stervelingen zijn ook wij dol op cheesecake. Het amerikaans/joodse recept hiervoor met louter roomkaas als basisingredient valt echter wat zwaar en ik was dan ook blij toen ik enkele jaren geleden in een frans kookboek het volgende recept tegenkwam waarin in plaats van roomkaas, volle kwark wordt gebruikt. We grijpen iedere feestelijke gelegenheid aan om hem te bakken.

Het recept :

zandtaartdeeg van 180 gram bloem/90 gram roomboter/60 gram fijne suiker/zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. beboter een diepe bakvorm van porselein(24 cm) leg op de bodem evt. bakpapier. Bekleed de vorm met zandtaartdeeg.

Mix een mengsel van 3 eieren, 125 gram suiker, 1 eidooier , een flinke theelepel bloem, rasp van citroen en een sinaasappel. Doe er dan 500 gram uitgelekte volle kwark door en 6 eetlepels slagroom. Meng tot het een glad mengsel is geworden.

Giet het mengsel in de bakvorm en bak ongeveer 50 minuten tot de vulling goudbruin is. Als de taart is afgekoeld ontstaat er een soort lage kuil . Vul deze op met stijfgeslagen, iets gezoete slagroom en strooi er kwistig frambozen over.

Eventueel nog wat poedersuiker erover zeven en je hebt een droom van een taart.


Geen opmerkingen: