vrijdag 24 augustus 2007

dimsum recept


Ingredienten
20 wontonvellen
125 gr
kipfilet
125 gr krabvlees uit blik of gekookte garnalen
20 gr ontbijtspek fijngesneden
2 el fijn gesneden
peterselie
2 el fijn gesneden bieslook
2 tl geraspte limoenschil
3 el kippenbouillon
1 tl
zout
1 dl en 2 tl lichte chinese sojasaus
1 tl sesamolie
5 lente uitjes in stukjes van 5 cm
2 el citroensap
1 el fijngesneden gemberwortel.

Bereiding
Steek uit elk wontonvel een cirkel van 9 cm doorsnede.Pureer kip en krabvlees in de keukenmachine of met een staafmixer.Voeg spek,peterselie,bieslook,limoenschil,bouillon,zout,2 tl sojasaus en sesamolie toe en laat dit even meedraaien.Verdeel het mengsel over de deegcirkels en vouw het deeg dicht als buideltjes.Knijp de deegranden goed op elkaar.Zet een stoommand op een pan met kokend water en verdeel de lente ui over de bodem van de stoommand.Leg de dimsum op de lente ui en stoom ze in 10 min gaar boven het kokend water.Meng voor de saus 1 dl sojasaus met citroensap en gemberwortel en serveer de saus bij de dim sum.

Geen opmerkingen: