maandag 20 augustus 2007

ratatouille

Na het zien van de briljante film "Ratatouille"moet het recept van deze gelijknamige zuidfranse groenteschotel natuurlijk onmiddellijk hier worden geplaatst.

500 g aubergines, 500 g courgettes, 500 g rode en groene paprika's, 500 g uien, 750 g tomaten, 4 teentje knoflook, zout, peper, thijm, laurier, olijfolie.

Was en droog de aubergines en de courgettes, snijd ze in plakken; maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes; pel de uien, snijd ze in plakken, ontvel de tomaten en snijdt ze in kwarten. Verhit wat olie in de pan en laat hierin de ui en de paprika zacht worden Als ze zacht zijn de tomaten erbij, een takje thijm, een laurierblaadje, de knoflook en peper en zout.en laat zachtjes stoven voor ongeveer 45 minuten met het deksel op de pan.Bak de aubergines en de courgettes apart allebei zo'n 15 minuten.Als alle groenten zacht zijn alles in een pan doen en nog 10 minuten samen zacht stoven.Controleer of het gerecht op smaak is en serveer warm of koud.
Voor bereidingsfilmpje klik hier

Geen opmerkingen: