vrijdag 17 augustus 2007

tiramisu


Vanavond kwamen Linda, Frederique en Sara eten. Een voorgerechtje, een hoofdgerecht, maar eigenlijk waren ze gekomen voor de Tiramisu. Telkens wanneer ik dit superdessert maak wordt het weer anders. Hij was erg lekker ditmaal, ik schrijf het recept snel op voor de volgende keer.

Maak een zabaglione door 3 eidooiers samen met een scheutje marsala en een eetlepel suiker au bain Marie tot een zalvige vla te kloppen.
Roer 2 kuipjes mascarpone glad met wat marsala en suiker of zoetstof. Doe beetje bij beetje de afgekoelde zabaglione bij de mascarpone en roer tot een homogeen, stevig mengsel.

Leg een laag, in gezoete sterke koffie, gedrenkte lange vingers in een schaal (ik gebruikte een glazen cakevorm). Doe hierover de helft van het mascarponemengsel. Daarna weer een laag in koffie gedrenkte lange vingers. Dan de andere helft van de mascarpone. Vervolgens nog een laag lange vingers. Klop een kwart liter slagroom stijf met wat suiker of zoetstof en een zakje slagroomversteviger. Doe dit als toplaag over de lange vingers. Tenslotte cacao erover strooien en eventueel wat chocoladeschilfers.Tja voor hoeveel personen zullen we zeggen ?

Laten we zeggen dat het nogal varieert.

Zo tussen de 2 en de 8 ofzo ?

Geen opmerkingen: